Nieuws
Medische vraag - december 2023
We leggen een nieuwe medische vraag aan je voor: De thuiszorg van een 91-jarige dame belt met de huisartsenpost vanwege benauwdheid. Daarnaast krijg je antwoord op de medische vraag van 30 november!
Leren van Casuïsitiek: “ABCDE stabiel?”
Deze casus betreft een 48 jarige man die in zijn voorgeschiedenis een hartoperatie vanwege tetralogie van Fallot heeft. Eeen ernstige aangeboren hartafwijking.
Wie vormen de calamiteitencommissie? Deel 4
Vandaag stellen we het 3e commissielid van de calamiteitencommissie aan je voor én presenteren we een nieuwe 'Medische vraag' en een nieuwe 'Leren van Casuïstiekl'!
Het nieuwe rooster 2024/2025 is live
Een mijlpaal: het nieuwe dienstenrooster voor het jaarrooster 2024-2025 is live gegaan! De 2e ronde Vrij Roosteren binnen de nieuwe software omgeving van de WaarneemApp zit er daarmee alweer op.
Leren van Casuïsitiek: "Ademnood"
Deze casus betreft een 91-jarige mevrouw bekend met hart- en longproblemen die een dag eerder contact zocht met de eigen huisartsenpraktijk in verband met benauwdheidsklachten.
Wie vormen de calamiteitencommissie? | Deel 3
Vandaag stellen we het 3e commissielid van de calamiteitencommissie aan je voor én presenteren we een nieuwe 'Medische vraag' en een nieuwe 'Leren van Casuïstiekl'!
Medische vraag - november 2023
Een 48-jarige man is deze week gestart met een behandeling bij de psycholoog vanwege angst. Sinds de eerste behandeling is hij misselijk en braakt hij vaak. Hij belt de huisartsenspoedpost, omdat hij zwakker wordt en minder plast.
Ben jij klaar voor de WTZA?
Vanaf 1 januari 2024 gaat ie toch echt van start: de Wet toetreding zorgaanbieders (WTZA). Heb jij helder welke acties je hiervoor nog moet doen of welke je opgestart moet hebben? We hebben alles voor je op een rijtje gezet.
Mondgezondheid kwetsbare ouderen
Steeds meer ouderen hebben hun eigen gebit en een slechte conditie van dit gebit, brengt verborgen gezondheidsrisico's met zich mee. We zien de mondgezondheid bij kwetsbare ouderen afnemen.
Slim samenwerken in de keten? Digitaal consulteren!
Als huisarts kom je soms voor vraagstukken te staan waarbij de blik van een specialist handig kan zijn. Met digitaal consulteren is het voor huisartsen mogelijk om op een laagdrempelige manier de expertise van een kaderhuisarts of specialist in te schakelen.
Zorg op de juiste plek dankzij horizontaal doorverwijzen
Steeds meer huisartsen hebben een subspecialisatie of kaderopleiding. Gecombineerd met het netwerk van zorgverleners met specialisaties in de eerste lijn opent dit deuren voor horizontale verwijzing van patiënten. Het resultaat? Substitutie van zorg uit de tweede lijn en besparing van zorgkosten.
Inzage in LPZ dashboard vanuit je eigen huisartsenpraktijk
De werkgroep 'Inzage huisartsen in LPZ dashboard Drenthe' nodigen je uit om het LPZ dashboard te gaan gebruiken! Aanmelden kan namelijk nog steeds.