Onze visie op zorg
De huisartsenzorg staat al een aantal jaren onder druk. Niet alleen door de verschuiving van complexe zorg naar de eerste lijn, maar ook door het oplopende personeelstekort. Daarnaast zijn er steeds meer patiënten met meerdere chronische aandoeningen en neemt het aantal thuiswonende ouderen toe. Hoe houd je tijd voor mensen die jouw aandacht echt nodig hebben en hoe blijf je je werk leuk vinden? Daar hebben we een antwoord op!
Persoonsgerichte en integrale zorg
De huisartsenzorg staat al een aantal jaren onder druk. Niet alleen door de verschuiving van complexe zorg naar de eerste lijn, maar ook door het oplopende personeelstekort. Daarnaast zijn er steeds meer patiënten met meerdere chronische aandoeningen en neemt het aantal thuiswonende ouderen toe.Op dit moment is de chronische zorg georganiseerd in ziektespecifieke ketens, zoals bijvoorbeeld diabetes mellitus type 2 en COPD. Deze zorgprogramma's hebben de kwaliteit van zorg vergroot, maar zijn niet toereikend voor mensen met multimorbiditeit* of complexe problematiek. Daarom kijken we nu veel meer naar de complexiteit van de zorgvraag om zo de patiënt centraal te kunnen stellen. Laagcomplexe zorgvragen worden afgevangen in de zorgprogramma's. Voor hoogcomplexe situaties, waarin meerdere aandoeningen aandacht vragen, bieden we persoonsgerichte en integrale zorg.* Twee of meer chronische aandoeningen of complexe problematiek.
Chronische zorg
Chronische zorg voor patiënten in de praktijk die geen complexe zorg nodig hebben.
Mentale gezondheid
De huisartsenzorg zorgt voor de beoordeling, begeleiding en behandeling bij problemen rondom mentale gezondheid.
Integrale ouderenzorg
Het doel is het welbevinden en gezondheid van ouderen verbeteren, zodat ouderen met plezier langer thuis kunnen blijven wonen.
Leefstijl
Leefstijlbegeleiding verdient een prominente plaats in de begeleiding van patiënten, door preventie is er veel winst te behalen.
Samenwerken in de wijk en het netwerk
We bundelen krachten, want samen kom je verder.