De zorgvraag centraal in Wet Langdurige Zorg!
Trots presenteren we ons webinar over WLZ zorg thuis. Waarom hebben we gekozen voor een webinar? Steeds meer mensen willen zolang mogelijk thuis wonen en het aantal verpleeghuisplekken is bevroren op 130.000. Door beide ontwikkelingen wordt steeds vaker Wlz zorg thuis geleverd. Ook is er al langere tijd onduidelijkheid over wie welke zorgt levert en wie hoofdbehandelaar is. Tijd om samen aan tafel te zitten en helderheid te krijgen. En dat is gelukt!
Gesprekspartners
Fatmir Miftari, zorginkoper verpleging & verzorging van Zilveren Kruis, Margot Gerrits, directeur Zorgspectrum en Anja de Groot, specialist ouderengeneeskunde 1e lijn zijn de presentators. Ons webinar bestaat uit drie delen, waarin achtereenvolgens wordt ingezoomd op de demografische ontwikkeling tussen nu en 2040 in Drenthe, welke begeleiding en zorg thuis wordt geleverd en wat de rol van de specialist ouderengeneeskunde is. Onder leiding van Jan Mulder, huisarts in Zweeloo volgde er een tafelgesprek met Hilga van Meerwijk en Joost Lurvink, specialisten ouderengeneeskunde Noorderboog en Treant, Roelie Mossel, bestuurder NNCZ, Martine Ploeg, kaderhuisarts geïntegreerde eerstelijns ouderenzorg Hoogeveen en Marïelle de Jonge, casemanager dementie Drenthe. Een mooi samenstelling! Zij brengen een pittige reflectie op de presentaties van Fatmir, Margot en Anja.
Rol van de huisarts en verpleging
De zorgvraag van de toekomst en alle verschillende zorgpakketten komen aan bod en ook gaan we in op wie wanneer verantwoordelijk is. Ook bespreken we het belang van het netwerk en houden we aandacht voor de mantelzorger. Verder geven de gesprekspartners antwoord op vragen als: kan je met een Wlz-indicatie tijdelijk herstellen in een verpleeghuis? En waar kan je terecht als thuis wonen geen optie meer is?
Wil je meer duidelijkheid over je rol, van jou als huisarts, als we het hebben over Wlz in de thuissituatie? Dan is dit webinar voor jou! Ook als je in de verpleging werkt, dan helpt ons webinar je om de rollen van de verschillende zorgverleners scherp te krijgen. Mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis en Dokter Drenthe.
Bekijk 'm hieronder. Wil je een accreditatiepunt ontvangen? Maak dan na afloop de toets. Let op: de toets is geaccrediteerd bij V&VN en de NVVPO. Voor de huisartsen is de accreditatie nog in behandeling.
Meer weten?
Neem gerust contact met ons op via mail of bel naar 088 050 4000.