Nieuws
Meer opgeleide BBL-doktersassistenten in Drentse praktijken
Het opleiden van nieuwe doktersassistenten is noodzakelijk om de huisartsenzorg in Drenthe toegankelijk te houden. Het opleiden van BBL-ers in de huisartsenpraktijk draagt hieraan bij.
Hart voor Elkaar: eerste nieuwe zorgconcepten krijgen vorm
Hart voor Elkaar is het transformatieprogramma waarmee WZA en Dokter Drenthe de zorg samen anders gaan inrichten. Na de officiële kick-off in januari krijgen nu de eerste nieuwe zorgconcepten praktisch vorm, om te beginnen het Transmuraal thuismeten bij hartfalen
Drenthe Beweegt Samen dagelijks op RTV Drenthe
Vanuit Dokter Drenthe zijn we betrokken bij 'Drenthe Beweegt Samen'. Wij attenderen je graag op dit mooie initiatief om thuis dagelijks samen te bewegen.
Wie vormen de calamiteitencommisie: deel 6
Triagist Japke van Essen maakt sinds zomer 2023 deel uit van de calamiteitencommissie van Dokter Drenthe. Zij stelt zich hier nader aan je voor.
Onderzoek ACP in huisartsenpraktijk levert waardevolle inzichten en verbeterpunten op
In opdracht van de Stuurgroep ACP Drenthe is binnen het project Voorbereiding Laatste Levensfase onderzoek gedaan naar ACP. Begin 2023 publiceerde onderzoeker Saskia Lauer de resultaten van het actiegericht onderzoek ‘Proactieve zorgplanning, opvolging in de huisartsenpraktijk’. Een waardevol rapport met duidelijk zicht op knelpunten die in de praktijk worden ervaren én aanbevelingen om hiermee om te gaan.
Dokter Drenthe en Drentse bibliotheken tekenen voor inclusie
Donderdag 15 februari werd in De Nieuwe Kolk door Dokter Drenthe, Biblionet Drenthe en bibliotheekorganisaties in Drenthe (Bind Bibliotheken, DNK, Bibliotheek Hoogeveen en Facet) een intentieverklaring ondertekend tot samenwerking. De intentieverklaring heeft als doel ervoor te zorgen dat alle inwoners van Drenthe kunnen blijven meedoen in de samenleving.
Transmuraal zorgpad voor mensen met COPD
Er is een transmuraal zorgpad ontwikkeld voor mensen met COPD. Patiënten monitoren digitaal. Dit doen ze zélf en gewoon vanuit huis. Dit doen ze via de Thuismeten-app van Luscii. Deze patiënten kunnen zowel vanuit de eerste als tweede lijn worden geïncludeerd.
Leren van casuïstiek: acute buikklachten
Deze casus gaat om een 20 jarige patiënte die belt vanwege buikklachten. Ze is bekend met obstipatie, maar dit keer is de pijn wel heel hevig.
Medische vraag - februari 2024
We leggen een nieuwe medische vraag aan je voor over een 54-jarige man met een alcoholverslaving die van de trap is gevallen. Daarnaast krijg je antwoord op de medische vraag van 14 december!
Atriumfibrilleren, Hartfalen en CVRM zorg-in-1
Vanaf 1 januari 2024 zijn Atriumfibrilleren, Hartfalen en CVRM zorg niet meer los te zien. Dit geldt ook voor praktijken die geen TARGET, maar wel een CVRM overeenkomst getekend hebben. Wat het advies is voor registratie lees in je dit artikel.
Zorgondersteuning thuis in de laatste levensfase
Het verzorgen van een ernstig zieke naaste in de laatste levensfase kan erg zwaar zijn. Voor jou als huisarts is het goed te weten dat mantelzorgers in deze periode ondersteuning kunnen krijgen van vrijwilligers van Acanthis.
Startende en stoppende praktijkhouders
Per 1 januari 2024 is weer een aantal huisartsen gestart als praktijkhouder in Drenthe, waar we heel blij mee zijn. Ook zijn er een aantal stoppende huisartsen, die gelukkig vaak als waarnemer actief blijven. We hebben alle wijzigingen voor je op een rijtje gezet.